Στον αιώνα που διανύουμε υπάρχουν άπειρα ξενοδοχεία που σταδιακά εξαπλώνονται και γίνονται ακόμα περισσότερα. Η ξενοδοχειακή βιομηχανία πάντως άρχισε πριν πολλά περισσότερα χρόνια απ’ όσα θα πίστευε κανείς. Συγκεκριμένα, υπάρχει ένα ξενοδοχείο στην Ιαπωνία που μετράει πάνω από 1.000 έτη λειτουργίας κι έχει περάσει μέσα από την ίδια οικογένεια για 52 γενιές.

Δικαιωματικά, το ξενοδοχείο Nishiyama Onsen Keiunkan έχει αναγνωριστεί από τα Βραβεία Γκίνες ως το παλαιότερο ξενοδοχείο που έχει λειτουργήσει συνεχόμενα στον κόσμο. Το Ιαπωνικό θέρετρο βρίσκεται κοντά στο όρος Fuji, το υψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας. Η επιχείρηση έχει μπει δυναμικά στη ξενοδοχειακή βιομηχανία από το 705 μ.Χ.!

Ο Fujiwara Mahito ίδρυσε το πανδοχείο πριν από 1.313 χρόνια και από την αρχή ήταν ειδικός στο κλάδο της φιλοξενίας. Το ξενοδοχείο μετά από τόσα χρόνια είναι λογικό να έχει εκσυγχρονιστεί και να έχει ανακαινιστεί, μέσα από εργασίες συντήρησης, όμως τα κύρια αξιοθέατα, οι καταπραϋντικές θερμές πήγες και οι άριστες κριτικές που λαμβάνει το έχουν διατηρήσει στη κορυφή.

Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, ιστορικοί σαμουράι, διάσημοι και πολιτικοί ακούγοντας για την ιστορία του ξενοδοχείου και για τα θεραπευτικά ύδατα που διαθέτει έσπευσαν να το επισκεφτούν. Το διάσημο λουτρό του Keiunkan, το Mochitani no Yu, έχει νερό το οποίο τροφοδοτείται απευθείας από τις θερμές πηγές. Οι επισκέπτες καλούνται να πιούν από αυτό το νερό και δεν είναι λίγοι αυτοί που το δοκιμάζουν.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 37 δωμάτια κι είναι όλα διακοσμημένα με τον παραδοσιακό Ιαπωνικό τρόπο, με τις τιμές ν’ αρχίζουν από 470 δολάρια τη βραδιά.

*Διαβάσαμε την είδηση στο parallaximag.gr