Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αναπτύξει πολύ το αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς σε όλο τον κόσμο. Ποτέ άλλοτε δεν είδαμε τόσους πολλούς συνανθρώπους μας να απλώνουν το χέρι τους για να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε εκείνους που τη χρειάζονται.

Πλούσιοι και όχι μόνο, συμπολίτες μας, προσφέρουν χρήματα για να αγοραστεί ιατρικός εξοπλισμός για τα νοσοκομεία, άλλοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, άλλοι τρόφιμα, άλλοι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα ξενοδοχεία τους και άλλοι την τέχνη τους, προκειμένου να ανακουφίσουν με όποιο τρόπο μπορούν, τους συνανθρώπους τους που υποφέρουν αυτή την περίοδο. Όλοι δίνουν από αυτό που έχουν!

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, το οποίο παραμένει κλειστό όπως και τα περισσότερα μουσεία στον κόσμο, αποφάσισε να διαθέσει στους online επισκέπτες του εικονικές περιηγήσεις στους χώρους του, να τους δώσει πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του αλλά και να τους προσφέρει δωρεάν online μαθήματα.

Τα μαθήματα αυτά που είναι εννέα στον αριθμό, ολοκληρώνονται μέσα σε 12 – 38 ώρες και οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν με τον δικό του ρυθμό, είναι τα παρακάτω:

Fashion as Design

In the Studio: Postwar Abstract Paining

What is Contemporary Art?

Art & Ideas: Teaching with Themes

Art & Inquiry: Museum Teaching Strategies For Your Classroom

Seeing Through Photographs

Art & Activity: Interactive Strategies for Engaging with Art Modern

Art & Ideas Sheying (taught in Chinese)

Αν, αυτό τον καιρό, έχετε κουραστεί να κάνετε τα ίδια πράγματα κάθε μέρα, έχετε βαρεθεί να βλέπετε ταινίες και σειρές και θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον αλλά, και να μάθετε κάτι καινούργιο, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα δωρεάν online μαθήματα του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜοΜΑ) μέσα από την πλατφόρμα Coursera και να αδράξετε την ευκαιρία που σας προσφέρεται.

Μπορείτε να δείτε όλα τα μαθήματα εδώ.

*Διαβάσαμε την είδηση στο enallaktikidrasi.com