Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες μπήκε η μεγαλύτερη καρτ ποστάλ όλων των εποχών, που φτιάχτηκε από 125.000 μηνύματα και ζωγραφιές παιδιών και νέων από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η καρτ ποστάλ ξεδιπλώθηκε κατά μήκος ενός παγετώνα στην Ελβετία, με στόχο να στείλει μήνυμα επαγρύπνησης για την κλιματική αλλαγή. Το εγχείρημα οργάνωσε η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Συνεργασίας της Ελβετίας και το ίδρυμα «WAVE» (World Advanced Vehicle Expedition) στον παγετώνα Άλετσχ (νότια), σε υψόμετρο άνω των 3.400 μέτρων, ενόψει της συνόδου COP24 για το κλίμα που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στην Πολωνία.

Στην ουσία, επρόκειτο για μωσαϊκό, με πλάκες στην κάθε μία εξ αυτών είχαν ενσωματωθεί 64 καρτ ποστάλ σε πλαστικοποιημένη μορφή. Οι πλάκες τοποθετήθηκαν η μία δίπλα στην άλλη σε μια επιφάνεια περίπου 2.500 τετραγωνικών μέτρων.

Εκεί πάνω, μπορεί να αναγνώσει κανείς δύο μηνύματα γραμμένα στα αγγλικά: «Σταματήστε την υπερθέρμανση του πλανήτη#1,5°C» και «Είμαστε το μέλλον, δώστε μας μια ευκαιρία». Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σχολεία από 35 χώρες του κόσμου συμμετείχαν σε αυτήν την εκστρατεία, ενώ επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης δήλωσαν πως ο παγετώνας Great Aletsch που «φιλοξένησε» τα μηνύματα των παιδιών κι ο οποίος είναι ορατός από το Διάστημα, θα έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2100. 

Κομμάτια του τεράστιου αυτού μωσαϊκού θα σταλούν στους συμμετέχοντες της COP24.

*Διαβάσαμε την είδηση στο lifo.gr