Στα 75 της χρόνια, η Susan Moore Jordan έγραψε και εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο. Στα 81 της έχει πια εκδώσει δέκα βιβλία και δε δείχνει διατεθειμένη να σταματήσει εκεί. Ήδη δουλεύει πάνω στο ενδέκατο βιβλίο της και δηλώνει ενθουσιασμένη από το σχετικά νέο πάθος της.

Η Moore Jordan ασχολήθηκε σε όλη τη ζωή της με τη μουσική, όμως τον Μάιο του 2013, αφού ολοκλήρωσε την παραγωγή ενός μιούζικαλ με πρωταγωνιστές μαθητές ενός σχολείου, έμεινε χωρίς απασχόληση και, όταν παραπονέθηκε γι’ αυτό σε μία φίλη της, εκείνη τη συμβούλεψε να γράψει ένα βιβλίο αντλώντας έμπνευση από ένα σημαντικό γεγονός της ζωής της. Και η Moore Jordan ακολούθησε τη συμβουλή της, γράφοντας ένα βιβλίο για μια στενή της φίλη που 60 χρόνια νωρίτερα είχε μείνει ορφανή, μετά τη δολοφονία των γονιών της, όμως αυτό δεν την εμπόδισε δύο μήνες μετά να ερμηνεύσει υποδειγματικά τον ρόλο της σε ένα μιούζικαλ. Το βιβλίο το έγραψε σε πρώτο πρόσωπο, σαν να το διηγείται η φίλη της, η οποία δεν ήταν πια εν ζωή.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. «Στα 81 μου, περνάω την καλύτερη φάση της ζωής μου. Για πρώτη φορά δημιουργώ, παράγω κάτι νέο με το ταλέντο και τη φαντασία μου. Είχα μια κάποια επιτυχία και κάποιες αρκετά καλές κριτικές. Αλλά δε σκοπεύω να γίνω πλούσια και διάσημη με τη συγγραφή. Γράφω επειδή, σε αυτό το σημείο, δεν μπορώ να μη γράφω. Μου είναι αναγκαίο όσο το να αναπνέω», δήλωσε στην εφημερίδα Guardian.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.diastixo.gr