Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Όταν ο John Metzler υπηρετούσε στο Βιετνάμ, δέχθηκε μια Χριστουγεννιάτικη κάρτα με τις ευχές ενός μικρού κοριτσιού που δε γνώριζε προσωπικά. Συνηθίζεται να στέλνουν μαθητές Χριστουγεννιάτικες ευχαριστήριες κάρτες στους στρατιώτες, για να τους τονώνουν το ηθικό και για να τους δηλώνουν την ευγνωμοσύνη τους, για το ότι μάχονται για την πατρίδα τους.

Κάπως έτσι έφτασε στα χέρια του στρατιώτη John η κάρτα ενός μικρού κοριτσιού, ανήμερα της μέρας των Χριστουγέννων, του έτους 1970.  Τα λόγια λίγα αλλά πολύ εμψυχωτικά για τον στρατιώτη αφού ο ίδιος δήλωσε πως από αυτή την ευχαριστήρια κάρτα έπαιρνε δύναμη στο Βιετνάμ.

«Αγαπητό μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων, θέλω να σας εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου για το ότι μάχεστε για όλους εμάς. Στην τάξη μας ελπίζουμε όλοι ότι θα μπορέσετε να επιστρέψετε υγιείς πίσω στην πατρίδα σας» έγραφε η κάρτα που κρατούσε ο τότε 23χρονος John Metzler κι ενώ δεν γνώριζε το κορίτσι που την έγραψε, δεν την ξέχασε ποτέ.

Αυτός ήταν κι ο λόγος που αρκετά χρόνια μετά, ζήτησε από τα μέλη της οικογένειάς του να τον βοηθήσουν να βρουν την αποστολέα της κάρτας και τελικά τα κατάφεραν! Η DonnaCaye Ludermann Sica συναντήθηκε με τον John και τον ευχαρίστησε για δεύτερη φορά για όσα πρόσφερε στην πατρίδα κι εκείνη.

Η συνάντηση ήταν συγκινητική όπως θα παρακολουθήσετε και στο video κι ο John δήλωσε πως η κάρτα της DonnaCaye σημαίνει ακόμη περισσότερα για εκείνον τώρα, αφού του θυμίζει όλα όσα πέρασε και το «ευχαριστώ» της έχει πια μεγαλύτερη σημασία…

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com