Οι επισκέπτες που φτάνουν σε αυτό το πολυτελές resort της Ταϊλάνδης μένουν έκθαμβοι, καθώς αντικρίζουν μέσα στο δάσος, μικρά γυάλινα «σπιτάκια» δίπλα σε ελέφαντες που ανενόχλητοι κάνουν τις βόλτες τους. Οι διάφανες κατασκευές βρίσκονται καρφωμένες σε υπερυψωμένα ξύλινα decks που προσφέρουν ανενόχλητη θέα των μοναδικών αυτών ζώων, όπως επίσης και του κατάφυτου τοπίου και των αστεριών.

Τα γυάλινα δωμάτια έχουν κλιματισμό και το καθένα είναι 22 τ.μ. με ένα υπνοδωμάτιο και μικρό καθιστικό από το οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει τον έναστρο ουρανό κοιτώντας μέσα από τη γυάλινη οροφή. Επίσης, υπάρχει ένα αδιαφανές μπάνιο.

To θέρετρο εκτείνεται σε μια έκταση 650.000 τ.μ. στην αρχαία ζούγκλα της βόρειας Ταϊλάνδης. Οι αρχιτέκτονες και κατασκευαστές χρησιμοποίησαν πολυεστέρα, τον οποίο επεξεργάστηκαν μέσω μιας ιδιαίτερης τεχνολογίας.

Η τιμή για 2 άτομα και για μία βραδιά φτάνει τα 17.700 μπατ Ταϊλάνδης, δηλαδή 525 ευρώ περίπου. Στην τιμή περιλαμβάνεται επίσης ένα πλήρες μίνι μπαρ, ένα πακέτο διάφορων προϊόντων, 24ωρη υπηρεσία και μηχανή για καφέ ή τσάι.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτού του resort είναι ο σκοπός για τον οποίο κατασκευάστηκε. Οι εμπνευστές του θέλουν να βοηθήσουν τους ελέφαντες που το χρειάζονται και ουσιαστικά ένα μέρος των χρημάτων της διαμονής και των δραστηριοτήτων χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση αυτών των προσπαθειών. Οι τουρίστες που περνούν τις διακοπές τους εκεί μιλούν για μια εμβυθιστική, μοναδική εμπειρία.

*Φωτογραφίες: Designboom

*Διαβάσαμε την είδηση στο enallaktikidrasi.com