Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Οι «Steel Warriors» είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που χρησιμοποιεί ένα ισχυρό μέσο για να αποτρέψει τους νέους να εμπλακούν σε άσχημες καταστάσεις. Δημιούργησαν ένα υπαίθριο γυμναστήριο το οποίο είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανακυκλωμένα μαχαίρια και λεπίδες που κατασχέθηκαν από την αστυνομία.

Για το υπαίθριο γυμναστήριο που κατασκεύασαν στο Λονδίνο χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 2,5 τόνοι χάλυβα από 2.000 μαχαίρια, που δεν οπλίζουν πια τα χέρια κάποιου ανθρώπου, αλλά προσφέρουν ψυχαγωγία κι όμορφες στιγμές, μετατρέποντας κάτι που μπορεί να προκαλέσει δυστυχία σε κάτι που προσφέρει μόνο θετικά συναισθήματα.

Σύμφωνα με τον οργανισμό όλα τα μαχαίρια που έχουν χρησιμοποιηθεί έχουν απορριφθεί ως αποδεικτικά στοιχεία κι έχουν τεθεί για καταστροφή από την αστυνομία, κανένα από αυτά που αποτελούν αποδεικτικό στοιχείο δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό του ιδρύματος.

«Τα μαχαίρια αποτελούν το «DNA» του γυμναστηρίου» δήλωσε ο συνιδρητής των Steel Warriors, Ben Wintour προσθέτωντας «Αν ήταν απλώς ένα γυμναστήριο όπως όλα τ’ άλλα, οι άνθρωποι δε θα μιλούσαν αναγκαστικά για το θέμα (της εγκληματικότητας με τη χρήση μαχαιριού), αλλά επειδή είναι το σώμα του, μοιραία οι άνθρωποι μιλούν γι’ αυτό».

Δεδομένου ότι το γυμναστήριο εγκαταστάθηκε σε μια περιοχή που αποτελεί ουδέτερη ζώνη από τις συμμορίες, έχει επαινεθεί για την ικανότητά του να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους σχετικά με την εγκληματικότητα με τη χρήση μαχαιριού στο Λονδίνο.

Οι ιδρυτές του Steel Warriors ελπίζουν πως ο χώρος άσκησης θα αποτελέσει ένα ισχυρό οπτικό παράδειγμα για τους νέους, ώστε να επιλέξουν την ευεξία και τη φροντίδα του σώματός τους αντί να ασκούν βία.   

Outdoor gym made from melted knives

Knives confiscated around the UK have been melted down and turned into this outdoor gym.(via ITV London)

Gepostet von ITV News am Montag, 20. November 2017