Αυτά τα έπιπλα δρόμου που ζωντάνεψαν την περιοχή Cheapside του Λονδίνου δημιουργήθηκαν για τον ετήσιο διαγωνισμό City Benches του Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου (LFA), ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη νέων ταλέντων στο ντιζάιν.

«Ο διαγωνισμός City Benches είναι ένα φανταστικό πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία σε νέα ταλέντα να αναδειχθούν δημιουργώντας με έμπνευση το τοπίο της πόλης του Λονδίνου» δήλωσε η Tamsie Thomson, διευθύντρια του LFA.

«Φέτος η δημιουργία δημόσιων καθισμάτων στα πλαίσια των περιορισμών του Covid-19 ήταν μια επιπλέον πρόκληση και αυτό που οι φετινές συμμετοχές κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν καθίσματα που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση επιτρέποντας παράλληλα την απαραίτητη κοινωνική απόσταση».

Το Pineapple for London είναι ένας πολύπλευρος πάγκος που λειτουργεί και ως γλάστρα, σχεδιασμένος από τον Archie Cantwell, τον Cameron Clarke και τον Hugh Diamond. Κατασκευάστηκε από τους τρεις σχεδιαστές οι οποίοι συνδύασαν τεράστια κομμάτια από χρωματισμένο σκυρόδεμα. Ο σχεδιασμός του αποτελεί αναφορά στα αρχικά σχέδια του αρχιτέκτονα Christopher Wren που ήθελε να στεφθεί ο γειτονικός καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου με μια κατασκευή σε σχήμα ανανά, ύψους 18 μέτρων.

Μέσα στο Cheapside Sunken Garden, ο Bartlett Oli Colman έχει τοποθετήσει δύο θέσεις που έχουν τη μορφή πολύχρωμων ματιών που βλέπουν στον ουρανό. Με την επωνυμία Look Up, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει «χώρο για κάποιον να καθίσει και να συλλογιστεί τόσο τον κόσμο γύρω του όσο και τα θαύματα του ορίζοντα της πόλης».

Ο πάγκος Chim Chim αποτίει φόρο τιμής στα σπίτια της βικτοριανής εποχής του Λονδίνου, με μια πλάτη από τέσσερις παραδοσιακές καμινάδες. Η βάση του, η οποία είναι κατασκευασμένη από τούβλα, ενοποιείται με τις καμινάδες σε ένα λαμπερό κόκκινο φινίρισμα που το στούντιο αρχιτεκτονικής Profferlo επέλεξε ώστε να ξεχωρίζει από το περιβάλλον.

Εκεί κοντά βρίσκεται και η κατασκευή με όνομα The Two-Seater Rule, ο οποίος μοιάζει με δύο καρέκλες σαν θρόνους που συνδέονται με έναν πάγκο μήκους δύο μέτρων. Δημιουργήθηκε από τον Iain Jamieson μαζί με τον Dave Drury για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, διατηρώντας παράλληλα μια ασφαλή απόσταση μεταξύ τους, τηρώντας τις οδηγίες ασφαλείας της βρετανικής κυβέρνησης για τον Covid-19.

Το τελευταίο παγκάκι δημιουργήθηκε από το Studio Mxmxm από χαλύβδινες πλάκες που καθεμία αντιπροσωπεύει έναν άξονα στο σύστημα γεωγραφικών συντεταγμένων. Ονομάζεται 51 ° 30’48.6 “N 0 ° 05’17.9” W από τις συντεταγμένες μπροστά από το Royal Exchange όπου τοποθετήθηκε και έχουν χαραχθεί στην κορυφή του.

Το LFA είναι το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ αρχιτεκτονικής στον κόσμο. Πραγματοποιείται συνήθως καθ ‘όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, ωστόσο, φέτος αναγκάστηκε να διεξαχθεί σε ψηφιακή μορφή λόγω της πανδημίας.

*Διαβάσαμε την είδηση στο lifo.gr