Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

«Να χτίζεις γέφυρες» λένε πως είναι πολύ σημαντικό. Τι γίνεται όμως όταν αποφασίζεις να χτίσεις μια γέφυρα τόσο τρελή όσο η φαντασία σου; Θα σου πω εγώ! Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο τρέχουν να τη θαυμάσουν. Κι όχι άδικα…

Τις πιο τρελές γέφυρες σε σχέδιο που ξεπερνάνε κάθε μας φαντασία, σου παρουσιάζει το e-motions. Η μία απολαυστικότερη από την άλλη!

1.Η γέφυρα Hellix στη Σιγαπούρη είναι η πρώτη κυρτή πεζογέφυρα στον κόσμο. Το σχέδιό της μιμείται τη δομή του DNA. Στη γέφυρα υπάρχουν κάποια σημεία όπου έχεις «στο πιάτο» την πανοραμική θέα της Σιγκαπούρης, , αλλά κι άλλα, που σου δίνουν την καλύτερη οπτική γωνία στις εκδηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς στην περιοχή. Η  κατασκευή της «Double Hellix» κέρδισε  βραβείο στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής .

2.Η γέφυρα Dragon King Kong είναι κι αυτή μια γέφυρα πεζών με συνολικό μήκος 185 μέτρα και ύψος στα 22 μέτρα. Βρίσκεται στη συνοικία Changsha της Κίνας, πάνω από τη λίμνη Meixi και το σχέδιό της βασίζεται στη συνεχή μορφολογική ανάπτυξη του δακτυλίου του Möbius. Σε αυτή υπάρχουν τρεις διαφορετικές διαδρομές που μπορείς ν’ ακολουθήσεις και που θα σου προσφέρουν θέα στο λιμάνι, στην πόλη, αλλά και τα βουνά.

3.Η Langkawi Sky Bridge από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Μαλαισίας. Κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα! Είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή σε καμπύλη γέφυρα και ταλαντεύεται 700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ελικόπτερα μετέφεραν τα τμήματά της και συναρμολογήθηκε επί τόπου, για να μπορούν σήμερα οι επισκέπτες της, να εντυπωσιάζονται από το θαύμα αυτό της μηχανικής.

4.Η γέφυρα Eshima Ohasi συνδέει τις πόλεις Matsue & Sakaiminato στην Ιαπωνία κι είναι ίσως η πιο τρελή γέφυρα που θα συναντήσεις. Για τους Ιάπωνες το να οδηγούν πάνω σε αυτή είναι καθημερινή ρουτίνα αλλά οι υπόλοιποι οδηγοί τρομοκρατούνται. Πρέπει πραγματικά να είσαι έμπειρος οδηγός και να έχεις ελέγξει τα φρένα του αυτοκινήτου σου πριν αποφασίσεις να τη διασχίσεις μιας και η κλίση της θα σε δυσκολέψει.

5.Η Rolling Bridge στο Λονδίνο, είναι αυτό ακριβώς που λέει τ’ όνομά της. Μια κυλιόμενη γέφυρα που μεταμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες της πόλης. Αποτελείται από οκτώ τριγωνικά τμήματα, τα οποία σχηματίζουν ένα οκτάγωνο όταν κυρτώνει για να επιτρέπει το πέρασμα των σκαφών και μια ευθεία γέφυρα όταν πρέπει να τη διασχίσουν οι κάτοικοι και να περάσουν απέναντι. Απίστευτο;

6.Αν βρεθείς στη Σιγκαπούρη, δεν μπορείς ν’ αγνοήσεις τη γέφυρα Henderson Waves. 36 μέτρα πάνω από το έδαφος, σε σχήμα ελικοειδές, ενώνει τρεις ουρανοξύστες μεταξύ τους και κάνει τη βραδινή σου διαδρομή σε αυτή, μαγική, αφού ο φωτισμός της τη νύχτα της δίνει μια άλλη εικόνα, πιο παραμυθένια. Οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης αλλά και οι τουρίστες την επιλέγουν για να βγάλουν φωτογραφίες γι’ αυτό και πρωταγωνιστεί ως background στις περισσότερες selfies.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.dontgetserious.com