Βλέποντας πως τα πράγματα για το αγαπημένο του βιβλιοπωλείο δεν πήγαιναν καλά, καθώς κινδύνευε να κλείσει, ο ηθοποιός, συνθέτης και στιχουργός Lin-Manuel Miranda το πήρε πάνω του: αγόρασε το βιβλιοπωλείο για να το σώσει, σε συνεργασία με δύο συναδέλφους του και με την υποστήριξη της πόλης της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για το ιστορικό Drama Book Shop, ένα ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο της Νέας Υόρκης με ιστορία 102 ετών, το οποίο μετρά πάνω από 20.000 τίτλους αφιερωμένους στο θέατρο. Η ιδιοκτήτριά του αποφάσισε τον Οκτώβριο να μην ανανεώσει την ενοικίαση του χώρου όπου στεγάζεται το βιβλιοπωλείο, καθώς δεν μπορούσε να πληρώσει περισσότερα από τα σχεδόν 20.000 δολάρια τον μήνα που έδινε για ενοίκιο. Έτσι, το μέλλον του Drama Book Shop ήταν αμφίβολο.

Και εκεί είναι που ανέλαβε δράση ο Miranda και οι συνεργάτες του, που τώρα αναζητούν το κατάλληλο μέρος για να μετακομίσει το βιβλιοπωλείο σε κάποια κοντινή τοποθεσία. Ο ίδιος δήλωσε στους New York Times: «Όταν ήμουν στο λύκειο, πήγαινα στην παλιά τοποθεσία και καθόμουν στο πάτωμα διαβάζοντας θεατρικά έργα – δεν είχα χρήματα να τα αγοράσω… Όταν ακούσαμε ότι η αύξηση του ενοικίου ήταν τελικά υπερβολικά μεγάλη για να την αντέξει, αρχίσαμε να καταστρώνουμε ένα σχέδιο».

Από την πλευρά της, η ιδιοκτήτρια Rozanne Seelen δήλωσε: «Είναι το χρόνιο πρόβλημα, τα ενοίκια είναι υπερβολικά υψηλά και είμαι 84 ετών – δεν είχα την ενέργεια να βρω άλλο χώρο και να κάνω άλλη μια κίνηση. Ο Lin-Manuel και ο Tommy (σ.σ. ένας από τους συνεταίρους του Miranda) είναι οι λευκοί ιππότες μου».

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.diastixo.gr