Γράφει η Ελευθερία Παπασάββα

Σε έναν κόσμο που υποκλίνεται καθημερινά στην κυριαρχία της βιομηχανίας της ομορφιάς, σε όλα τα επίπεδα, υπάρχουν στιγμές που η ίδια η ομορφιά επιλέγει να απέχει από το αψεγάδιαστο και το αρυτίδωτο της τελειότητας. 

Η Brenda Stearn, instagrammer κι ευτυχισμένη μητέρα πέντε παιδιών, με τις φωτογραφίες της στον προσωπικό της λογαριασμό έρχεται να δείξει ότι η ομορφιά ορισμένων πραγμάτων είναι ένα θέμα πολύ βαθύτερο κι ότι η γυναικεία ομορφιά είναι πολλά περισσότερα από ένα τέλειο σώμα.

Μέσα από καθημερινές φωτογραφίες εκείνης και των παιδιών της η Brenda μας παρουσιάζει τα πάνω και τα κάτω του γυναικείου σώματος μέσα σε μια πορεία από πέντε εγκυμοσύνες, υμνώντας παράλληλα με τον τρόπο της τόσο τον θηλασμό, όσο και την απενοχοποίηση του μη τέλειου σώματος. Ωστόσο η ψυχολογία της και ο τρόπος που έβλεπε το σώμα της δεν ήταν έτσι εξαρχής.

Τα μηνύματα που στέλνει είναι ισχυρά. «Δε θέλω να περιμένουν κι άλλες μαμάδες να περάσουν τόσα χρόνια μέχρι να καταφέρουν να αγαπήσουν το σώμα τους όπως τώρα εγώ». Και συνεχίζει. «Χρειάστηκαν πέντε εγκυμοσύνες, δυο καισαρικές τομές και πέντε πανέμορφα παιδιά για να συνειδητοποιήσω το βάθος της δύναμης και της ομορφιάς που μπορεί να κρύβει ένα γυναικείο σώμα».

Όσον αφορά τους haters και τα ρατσιστικά μηνύματα που δέχεται για το σώμα της στις κατά καιρούς αναρτήσεις της, η Brenda έχει να πει μόνο το εξής. Όλα αυτά τα σχόλια, που δεν έλειψαν ποτέ, δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να την εμπνεύσουν στο να συνεχίσει και να φτάσει στο σήμερα!

 

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.boredpanda.com