Η Twitter Inc. θα επιτρέψει στους υπαλλήλους της να εργάζονται σε μόνιμη βάση από το σπίτι, ακόμα κι αφότου οι αρχές δημόσιας υγείας επιτρέψουν στους εργαζομένους να επιστρέψουν στα γραφεία τους μόλις υποχωρήσει ο κίνδυνος από την πανδημία.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Jack Dorsey, είπε στους εργαζομένους του Twitter, που έχει έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να ανοίξει τα γραφεία της πριν τον Σεπτέμβριο. Αλλά κι αφότου συμβεί αυτό, οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα μπορούν να εργάζονται απ’ όπου θέλουν, σύμφωνα με ανάρτηση ιστολογίου που ανέβηκε την Τρίτη.

«Αν οι υπάλληλοί μας κατέχουν θέση που τους επιτρέπει να εργάζονται από το σπίτι και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν αυτό για πάντα, θα το επιτρέψουμε» έγραψε ο CEO. «Αν όχι, τα γραφεία μας θα συνεχίσουν να είναι ένας ζεστός χώρος για όλους, με κάποια επιπλέον μέτρα προφύλαξης, όποτε αισθανθούμε ότι είναι ασφαλές να επιστρέψουμε εκεί».

Η εταιρεία έχει πάνω από 35 γραφεία παγκοσμίως, σε πόλεις όπως το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και το Τορόντο.

«Σκεφθήκαμε πολύ το πώς θα έπρεπε να προσεγγίσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα, δεδομένου ότι ήμασταν μία από τις πρώτες εταιρείες που μετέβη στο μοντέλο της τηλεργασίας» ανέφερε το Twitter σε ανακοίνωσή του. «Θα συνεχίσουμε να είμαστε μια τέτοια εταιρεία και θα συνεχίσουμε, επίσης, να δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των ανθρώπων μας και των κοινοτήτων».

Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο παρεμφερών ανακοινώσεων από τη Google και το Facebook ότι οι υπάλληλοί τους θα πρέπει να αναμένουν πως θα εργάζονται από το σπίτι για την υπόλοιπη χρονιά φέτος. Η σαφήνεια στο συγκεκριμένο ζήτημα θα βοηθήσει τους εργαζομένους να κάνουν μακροπρόθεσμα σχέδια ως προς το πού θα επιλέξουν να ζήσουν και τι εξοπλισμό γραφείου θα πρέπει να αγοράσουν για το σπίτι.

*Διαβάσαμε την είδηση στο fortunegreece.com