Ο Χουάνγκ Ντάφα κατάφερε να βγάλει από τη δυσκολη θέση τους συγχωριανούς του φέρνοντας νερό στο χωριό  Καογάνγκμπα της Κίνας. Για να το καταφέρει αυτό επί 36 χρόνια έσκαβε ένα κανάλι δέκα χιλιομέτρων.

Ο Χουάνγκ Ντάφα αποφάσισε να ηγηθεί ενός πολύ φιλόδοξου έργου. Να σκάψει ένα κανάλι δέκα χιλιομέτρων κατά μήκος των απότομων βράχων που περιτριγυρίζουν το χωριό και παρακάμπτοντας το βουνό να φέρει νερό στα σπίτια.

Ο ίδιος αποτελεί πλέον ένα θρύλο του χωριού. Αυτό, διότι οι συγχωριανοί του έχουν νερό και φαγητό. Σε ηλικία 23 ετών ξεκίνησε για να καταφέρει το ακατόρθωτο μαζί με τους συγχωριανούς του. Έπρεπε να σκαρφαλώνουν στις άκρες από τα βουνά για να σκάψουν.

Μετά από δέκα χρόνια, το κανάλι που δημιουργήθηκε δεν έφερε νερό. Ωστόσο, δημιουργήθηκε σήραγγα μέσα από τα βουνά. Για να καταφέρει να πετύχει το έργο, ο Ντάφα πήγε να σπουδάσει μηχανικός.

Το 1990 ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια. Το 1995 το έργο ολοκληρώθηκε και το χωριό είχε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς και ένα νέο δρόμο, εκσυγχρονίζοντας το χωριό του. Μάλιστα, από τις εργασίες κατάφεραν να πάρουν νερό ακόμη τρία χωριά.

Πλέον, ο Ντάφα διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής του. Είναι ήρωας του χωριού του. Το έργο του, τροφοδοτεί με πόσιμο νερό 1.200 ανθρώπους. Επίσης, ποτίζει τους ορυζώνες της περιοχής που δίνουν 400.000 κιλά ρύζι το χρόνο.

*Διαβάσαμε την είδηση στο enimerotiko.gr