Ο καλλιτέχνης My Dog Sighs ίδρυσε πριν από δέκα χρόνια το Free Art Friday project. Κάθε εβδομάδα αυτός, αλλά και άλλοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο project, αφήνουν ένα έργο τέχνης στον δρόμο έτσι ώστε κάποιος να το βρει και να απολαύσει τη συγκεκριμένη αυτή τέχνη σπίτι του.

Κάθε τέτοιο έργο έχει δημιουργηθεί μεταμορφώνοντας διάφορα υλικά και αντικείμενα που έχουν βρεθεί στον δρόμο ή οπουδήποτε αλλού. Με άλλα λόγια, η δράση του My Dog Sighs περιστρέφεται γύρω από αυτό. Με το να παίρνει από τον δρόμο παρατημένα υλικά και να τα επιστρέφει πάλι σ’ εκείνον ως έργα τέχνης.

Στο πλαίσιο του project αυτού ο καλλιτέχνης εξειδικεύεται τα τελευταία χρόνια στις άδειες μεταλλικές κονσέρβες που βρίσκει, τις οποίες μετατρέπει με επιτυχία σε μικρά και ιδιαίτερα έργα τέχνης. Για τον καθένα μας μια άδεια κονσέρβα είναι ένα υλικό προορισμένο για τα σκουπίδια. Για τον My Dog Sighs η πάνω όψη μιας τέτοιας κονσέρβας γίνεται καμβάς πάνω στον οποίο ζωγραφίζει πρόσωπα ανθρώπων, ζώων, πουλιών αλλά και άλλων πλασμάτων. Κυρίως μελαγχολικά, ώστε να αγγίζουν τον περαστικό που θα συναντήσει μια τέτοια κονσέρβα στον δρόμο που ο My Dog θα την αφήσει, δίνοντάς τους έτσι πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία.

Η αγάπη, η προσπάθεια και η δημιουργικότητα του My Dog μετατρέπει τα συμπιεσμένα αυτά κυλινδρικά μεταλλικά κουτιά σε αντικείμενα που θα φωτίσουν την καθημερινότητα ενός περαστικού έτσι ώστε να τους δώσει ένα καινούριο σπίτι.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.mymodernmet.com