Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Σ΄έναν κόσμο που όλοι φωνάζουμε πως υπάρχει έλλειψη αξιών και συναισθήματος, μια αίθουσα αναμονής αεροδρομίου στην Αμερική έγινε ο τόπος όπου η ευγένεια κι η τρυφερότητα σκόρπισαν φως στους παρευρισκόμενους κι όχι μόνο.

Ο Kevin Armertrout ταξίδευε μαζί με την 16 μηνών κορούλα του και περίμεναν την επιβίβασή τους. Κατά τη διάρκεια της αναμονής τους, η μικρούλα Carter Jean αποφάσισε να κάνει μια βόλτα ώστε να κάνει την παρουσία της αισθητή στους γύρω της. Τριγυρνούσε χαιρετώντας όλο τον κόσμο, ώσπου στάθηκε μπροστά σ΄έναν άντρα που καθόταν λίγα μέτρα πιο μακριά. Τον χαιρέτησε χαμογελώντας του κι εκείνος της ζήτησε να κάτσει κοντά του αν θέλει.

Η Carter Jean κάθισε δίπλα του κι ο Joseph Wright άρχισε να της μιλάει και να της δείχνει πώς να ζωγραφίσει στο τάμπλετ του. Παρακολούθησαν μαζί κινούμενα σχέδια και μοιράστηκαν τα μπισκότα της, συζητώντας και χαμογελώντας. Ο πατέρας της μικρούλας, τους παρατηρούσε χωρίς να διακόψει και τράβηξε μια φωτογραφία από την όμορφη αυτή στιγμή της ζωής της κόρης του.

Αργότερα, φτάνοντας στο σπίτι τους, αποφάσισε να αναρτήσει στην σελίδα του στο Facebook την φωτογραφία που είχε τραβήξει λίγες ώρες νωρίτερα περιγράφοντας τη σκηνή που διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο ανάμεσα στην κόρη του και στον άγνωστο άντρα, γράφοντας κάποιες σκέψεις που του γέννησε το συγκεκριμένο στιγμιότυπο.

«… Μέσα σε 45 λεπτά ο Joseph Wright μου έδειξε τον κόσμο που επιθυμώ να ζήσει η κόρη μου. Δυο άνθρωποι, διαφορετικών γενιών, φύλων και φυλών, χρειάστηκαν απλά πράγματα για να γίνουν φίλοι και να μοιραστούν στιγμές ευγένειας, χαράς και συντροφικότητας. Σε μια χώρα που υπάρχουν τόσες διαφορές,  πολιτικές, θρησκευτικές και κοινωνικές αντιλήψεις, εγώ ονειρεύομαι η ζωή της κόρης μου να είναι γεμάτη από τέτοιες στιγμές. Απλά ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ.

Αγαπητέ Joseph από την Οκλαχόμα, αν αυτό το μήνυμα φτάσει σε σένα θέλω να σ’ ευχαριστήσω που έδειξες στην κόρη μου πώς είναι η ευγένεια κι η συντροφιά. Συνέχισε να σκορπάς το φως σου στον κόσμο…»

Η ανάρτηση του Kevin Armentrout συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες likes και κοινοποιήσεις. Ενώ συνεχίζει να «μοιράζεται» σε όλα τα social media στοχεύοντας στη διατήρηση της ελπίδας ότι με μικρά, απλά πράγματα ο κόσμος μας μπορεί να γίνει ομορφότερος.