Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος είναι μία ξεχωριστή περίπτωση ιερωμένου που, όπως λέει, κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

Ένας Μητροπολίτης που φοράει το ψάθινο καπέλο του για τον ήλιο, ανεβαίνει στο τρακτέρ του, καλλιεργεί λαχανικά και φρούτα κι έπειτα τα μοιράζει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Κάθε χρόνο, ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος, σπεύδει στον κάμπο του Λεωνιδίου για να βοηθήσει στη συγκομιδή της πατάτας αλλά και για να συνδράμει και στις υπόλοιπες αγροτικές εργασίες.

«Τα δίνουμε πρώτα στα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Έχω τρία γηροκομεία εδώ στην Τρίπολη, έχω ένα παιδικό σταθμό  με 200 παιδάκια, έχω ένα ίδρυμα τυφλών γυναικών αλλά προπάντων έχω το πρόγραμμα «Το Καλάθι του Πτωχού Αδερφού» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Kalimera Arkadia Gr ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος. «Με βλέπετε πάνω στο τρακτέρ δεν το κάνω έτσι απλά ή για να επιδείξω κάτι αλλά εργάζομαι αποκλειστικά για να καλλιεργήσω την γη, για να επιβιώσουμε» συνέχισε.

Ο Μητροπολίτης καλλιεργεί καθημερινά και με αγάπη προς αυτήν για να βοηθήσει όλους όσοι το έχουν ανάγκη. Δεν δίστασε να προσκαλέσει μάλιστα, όλους όσοι τον βλέπουν να στραφούν προς την γη και τη χαρά της δημιουργίας που εκείνη προσφέρει. Μάλιστα ο Μητροπολίτης λειτουργεί στην περιοχή του και δύο κοινωνικά παντοπωλεία τα οποία ονομάζει «το καλάθι του φτωχού αδελφού».

Στο παρακάτω βίντεο του Kalimera Arkadia Gr ο Μητροπολίτης Κυνουρίας πάνω στο τρακτέρ βοηθά στη συγκομιδή πατάτας και μιλάει για το έργο του:

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.iefimerida.gr