Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Το Άμστερνταμ είναι μία από τις πιο αντισυμβατικές πόλεις του κόσμου. Διαφορετικοί πολιτισμοί, εναλλακτικές κουλτούρες και φυσικά το στοιχείο της τρέλας να ξεχειλίζει άπλετο σε κάθε γωνιά της πόλης.

Οι διοικούντες της πόλης αποφάσισαν να προβούν σε μία άκρως ανατρεπτική πράξη, μετατρέποντας τα σπίτια που βρίσκονταν δίπλα στη γέφυρα σε μικρές κι ιδιαίτερες ξενοδοχειακές μονάδες. Για πάνω από έναν ολόκληρο αιώνα, αυτά τα 28 σπίτια κατοικούνταν από τους εργαζομένους της γέφυρας, καθήκον των οποίων ήταν να ελέγχουν την κυκλοφορία του νερού στην πόλη αλλά και την είσοδο των διαφόρων πλωτών οχημάτων σε αυτήν. Στα τέλη του 20ου αιώνα, ωστόσο, εγκαινιάσθηκε ένα νέο σύστημα αυτόματου ελέγχου κι όπως ήταν φυσικό, τα εν λόγω σπίτια δεν είχαν πλέον κανέναν λόγο ύπαρξης.

Το Άμστερνταμ ως μία πόλη που αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής και προσπαθεί συγχρόνως να διατηρήσει την ιστορικότητα της, έχει μπει στη διαδικασία μετατροπής πολλών, παλιών κτιρίων ανάμεσα στα οποία ήταν κι αυτά τα 28 σπίτια.

Τα νέα, ιδιαίτερα ξενοδοχεία ονομάζομαι «SWEETS» και πρόκειται για πολυτελέστατες σουίτες όπου διακρίνονται για τη μοντέρνα διακόσμηση τους στο εσωτερικό και την ιστορική αισθητική τους στο εξωτερικό. Η ιδέα μετατροπής τους ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018 και σήμερα έχουν φτιαχτεί τα 6 από αυτά με τα υπόλοιπα 22 να βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να προστεθούν στο άμεσο μέλλον.

Βασικά χαρακτηριστικά αυτών των σουιτών είναι η εξαιρετική θέα τους όπου μπορεί κανείς να δει πανοραμικά κάθε γωνιά της γέφυρας αλλά και το σύστημα ασφαλείας που διαθέτουν καθώς δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να κλειδώσουν το πλωτό τους διαμέρισμα πατώντας απλώς μία εντολή την ώρα που κάνουν την κράτηση. Σημειώνεται, μάλιστα, πως είναι απολύτως αυτοεξυπηρετούμενα, έχουν άριστη σύνδεση στο διαδίκτυο ενώ προσφέρεται στους επισκέπτες κι ένα δωρεάν tablet που μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Εμείς είμαστε εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα και την αρχιτεκτονική των νέων ξεχωριστών ξενοδοχείων του Άμστερνταμ κι ανυπομονούμε να τα επισκεφθούμε!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.messynessychic.com