Ένα λεωφορείο κυκλοφορεί στις Βρυξέλλες και φέρνει σε αγαπημένα πρόσωπα κάτι λίγο πιο προσωπικό από μια βιντεοκλήση. Οι κάτοικοι στην πόλη του Βελγίου αποστέλλουν στο λεωφορείο «Voices of Brussels» ηχογραφημένα μηνύματα για τους αγαπημένους τους.

Εάν επιλεγεί το μήνυμα, τότε το λεωφορείο θα περάσει έξω από την κατοικία του παραλήπτη και θα αναπαραγάγει τη φωνητική εγγραφή από τα μεγάφωνά του.

«Μπορεί πραγματικά να έχει θετική επίδραση σε πολλούς ανθρώπους, ειδικά στους ηλικιωμένους που δεν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία» δήλωσε στο AP η Λορένα Σάντσεζ, τα παιδιά της οποίας έστειλαν μήνυμα στην προγιαγιά τους με το λεωφορείο. «Φέρνει κάτι πολύ ξεχωριστό».

Μέχρι στιγμής, ο οργανισμός δημόσιων μεταφορών STIB/MIVB έχει λάβει περισσότερες από 750 αιτήσεις για την αποστολή μηνυμάτων, όπως ήχους φιλιών ή και αιτήματα να γίνει κάποιος/α νονός ή νονά.

Για να στείλουν ηχητικό μήνυμα σε αγαπημένους τους, οι κάτοικοι των Βρυξελλών πρέπει να συνδεθούν στην εφαρμογή Messenger και να συνομιλήσουν με το @LASTIB. Στη συνέχεια ηχογραφούν το μήνυμά τους (το οποίο μπορεί να είναι λέξεις ή ίσως ακόμα και ένα τραγούδι) και στη συνέχεια γράφουν το όνομα και τη διεύθυνση του παραλήπτη.

Η εταιρεία όμως έχει μερικούς κανόνες: δεν μεταδίδει κακόβουλα ή με προσβλητικό περιεχόμενο μηνύματα. Και όσο μικρότερο είναι το μήνυμα, τόσο πιο πιθανό είναι να επιλεγεί, καθώς οι υπεύθυνοι επιδιώκουν να ευχαριστήσουν όσον τον δυνατόν περισσότερους παραλήπτες.

Η πιο πρόσφατη περιήγηση του λεωφορείου «Voices of Brussels» στους δρόμους των Βρυξελλών πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στις 24 Απριλίου από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ