Γράφει η Γεωργία Δρακάκη

Ένα καφέ που δεν έχει εποχή, γεμάτο θετικά μηνύματα στους τοίχους, ευγενέστατο προσωπικό (με ιδιαίτερα αγαπημένο μου τον Αποστόλη, που θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος κι ο πιο όμορφος barista όλων των Εξαρχείων), θετική ενέργεια και καλές -πολύ καλές- τιμές.

Στα ξύλινα τραπέζια του με τα λευκά μαξιλάρια, πρωί κι απόγευμα φοιτητές κι εργαζόμενοι μελετούν και γράφουν, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρον το φυσικό φως που μπαίνει ανεμπόδιστο από τις μεγάλες τζαμαρίες.  Στο πάνω μέρος του μαγαζιού, στήνονται επαγγελματικές κουβέντες, ετοιμάζονται φοιτητικές εργασίες ή γίνονται λιγάκι πιο… ιδιωτικά ραντεβού.

Στο μπαρ πάλι γίνεται άλλο παιχνίδι. Προς το βράδυ, συναντιούνται παρέες της γειτονιάς κι όχι μόνο, τα σφηνάκια δίνουν και παίρνουν κι ο κόσμος περνά καλά με την ελαφρώς ανεβασμένη ένταση της μουσικής.

Το πρωί, καφές στο χέρι ή στο τραπέζι, συνοδεία κάποιου σνακ. Αν μάλιστα είναι άνοιξη ή καλοκαίρι, τότε η θέα στην πλατεία φτιάχνει το κέφι των αμετανόητων πιστών της. Λίγη δροσιά, μια καλή παρέα, γεμάτο το τραπέζι μπροστά κι έτοιμη η μίνι αθηναϊκή όαση!

Είπες κάτι για κοκτέιλς; Αμέ! Με 5 ευρώ πίνεις τίμιες μίξεις κι αυτός είναι ένας ακόμη καλός λόγος να κάνεις το ΗΒΒΗ στέκι σου.

 


Info:

ΗΒβΗ

 Στουρνάρη 2, Εξάρχεια

Τηλ. 215 5100787