Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών που έγιναν για το θάνατο του George Floyd, στο Σικάγο της Αμερικής, συνέβησαν αρκετές λεηλασίες και κλοπές σε καταστήματα. Θύμα αυτών των λεηλασιών υπήρξε και ο Hak Tong Kim, ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης ρούχων, με την επωνυμία «City Fashions», στην περιοχή Bronze Ville.

Μια ομάδα αγνώστων, εκμεταλλεύτηκε τις αναταραχές που έγιναν κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών και εισέβαλαν στο κατάστημα του Kim, κλέβοντας και λεηλατώντας ότι βρισκόταν μπροστά τους. Ο άτυχος ιδιοκτήτης, ανήμπορος, τους παρακολουθούσε να   καταστρέφουν την περιουσία του και τους κόπους μιας ζωής.

Η ζημιά ανέρχεται σε πάνω από 350.000 δολάρια και η ασφαλιστική δεν καλύπτει σχεδόν τίποτε από τις καταστροφές και τα κλοπιμαία. Ο Kim και η οικογένειά του ένιωσαν απελπισμένοι και καταρρακωμένοι.

Η κόρη του Kim, Hannah, βλέποντας τον πατέρα της σε αυτή την απελπιστική κατάσταση, έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, όπου περιέγραφε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι γονείς της.

Μεταξύ άλλων, έλεγε πως οι γονείς της για να φτιάξουν αυτό το κατάστημα, δούλευαν μέρα νύχτα χωρίς να γνωρίζουν τι θα πει να κάνουν διακοπές. Προσπάθησαν να προκόψουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους τίμια και χωρίς  να πειράζουν κανέναν. Εκείνο το βράδυ όχι μόνο έχασαν την περιουσία τους, αλλά κινδύνεψαν να χάσουν και τη ζωή τους. Ξυλοκοπήθηκαν και με το ζόρι επέστρεψαν στο σπίτι τους. Επίσης, περιέγραψε πόσο απελπισμένος και δυστυχισμένος είναι ο πατέρας της, ένας άνθρωπος που πάντα αισιοδοξούσε και δεν έχανε ποτέ το κουράγιο του.

Η Hannah δήλωσε πως κατανοεί και συμπονά τους Αφροαμερικανούς που παλεύουν για τα δικαιώματά τους, αλλά καταδικάζει όσους εκμεταλλευόμενοι αυτή την κατάσταση καταστρέφουν τις ζωές αθώων πολιτών όπως οι γονείς της.

Μετά την ανάρτηση της Hannah σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, η κοινότητα του Kim αντέδρασε και μαζεύτηκαν πάνω από 200.000 δολάρια από αγνώστους, που θέλησαν να βοηθήσουν τον άτυχο Κορεάτη να ξανανοίξει την επιχείρησή του και να καταφέρει να ορθοποδήσει.

Ο Kim έκανε ένα βίντεο και το ανέβασε στο GoFundMe όπου ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν με τη βοήθειά τους και δήλωσε πως το κατάστημά του θα ξανανοίξει χάρη σε αυτούς.

Η στήριξη και η συμπαράσταση έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις και σίγουρα πολλοί μαζί μπορούν να χαρίσουν έστω και σε έναν, την ελπίδα και την ευτυχία.