Ο κλάδος των σούπερ μάρκετ από την έναρξη της πανδημίας και ειδικά κατά την περίοδο του lockdown επέδειξε ανθεκτικότητα στις πιέσεις, αποτελεσματικότητα στις προκλήσεις των ημερών και ψυχραιμία. Έχει καταγραφεί ότι είναι από τους κλάδους που σημείωσαν σημαντικές αποδόσεις λόγω των συνθηκών της περιόδου.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ωστόσο, ότι με ουσιαστικές και μελετημένες ενέργειες εταιρικής υπευθυνότητας προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ο κλάδος ανταπέδωσε την «ψήφο εμπιστοσύνης» που έλαβε στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας. Και, μάλιστα, οι επιλεγμένες ενέργειες αποδεικνύουν ενδελεχή έρευνα των κοινωνικών αναγκών αλλά και ουσιαστική διάθεση συνεισφοράς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρωτοβουλία της εταιρίας Μασούτης η οποία σταθερά προσφέρει το απογευματινό γεύμα στα Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS που διατηρεί σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή καθώς και του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά με Αναπηρία στην Αλεξανδρούπολη. Στο πλαίσιο της υπάρχουσας συνεργασίας και παρατηρώντας τις επιτακτικές ανάγκες που δημιούργησε η νέα συνθήκη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η εταιρία φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στην τεχνολογία προσφέροντας laptops για την εκπαίδευσή τους.

Μέσω της συγκεκριμένης δωρεάς, τα παιδιά που υποστηρίζονται από το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS στη Θεσσαλονίκη θα έχουν τη δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης μαθημάτων και πρόσβασης σε εκπαιδευτικό υλικό, μέσω προγράμματος δανεισμού του εξοπλισμού που θα ξεκινήσει να λειτουργεί άμεσα.

Κάθε τέτοια ενέργεια είναι άξια μνείας. Όταν, όμως, υποστηρίζονται φορείς εγνωσμένου κύρους που προσφέρουν πολύτιμο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο εδώ και δεκαετίες, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, τότε κάθε τέτοια πρωτοβουλία έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη. Είναι κοινωνική προσφορά με βλέμμα στο μέλλον.

*Διαβάσαμε την είδηση στο iefimerida.gr