Γράφει η Ελευθερία Παπασάββα

Ο Luke Berridge από το Texas είναι ένα αγόρι 14 ετών με ήπιο αυτισμό και με καλή λειτουργία ορισμένων δεξιοτήτων. Οι γονείς του διαπίστωσαν ότι καλό είναι με την με την είσοδο του στην εφηβεία να γίνει περισσότερο αυτόνομος. Και σίγουρα ένας ιδανικός τρόπος για την παραπάνω προσπάθεια θα ήταν ένα σκυλί βοηθός και οδηγός του.

Η αγορά ενός σκύλου ειδικά εκπαιδευμένου για τέτοιες περιπτώσεις θα μπορούσε να βοηθήσει τον Luke και στα επεισόδια της αγχώδους διαταραχής του. Το κόστος όμως μιας τέτοιας αγοράς ήταν εντελώς αποτρεπτικό.

Για τη συγκέντρωση του ποσού η μητέρα του Luke, Jessica, σκέφτηκε να δημιουργήσει έναν έρανο με τον οποίο θα συγκέντρωνε το ποσό, ψήνοντας και διαθέτοντας brownies. Ολόκληρη η Κοινότητα της Odessa έσπευσε να συμπαρασταθεί στην οικογένεια του Luke.Τουλάχιστον 4.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν τις πρώτες κιόλας 2 εβδομάδες.

Credit: Luke’s Dog Blog

Πολλοί δωρητές συγκινημένοι από τον σκοπό πίσω από τον έρανο αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν την αγορά αυτή, διαθέτοντας όμως τα brownies σε εργαζόμενους της τοπικής κοινωνίας. Πολλές δεκάδες brownies μοιράστηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Odessa, επιτρέποντας στον Luke να περάσει χρόνο με τους αστυνομικούς και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Οι γονείς του Luke δηλώνουν απίστευτα συγκινημένοι. «Αν και διανύουμε μια δύσκολη περίοδο φορώντας μάσκες και προσπαθώντας να παραμείνουμε ασφαλείς, αυτό που συνέβη δείχνει ότι το Καλό υπάρχει κι όλοι θέλουμε να είμαστε μέρος του.»

Credit: Luke’s Dog Blog

*Διαβάσαμε την είδηση στο sunnyskyz.com