Η Κορίνα Ρίμερ, καθηγήτρια γυμνασίου στη Βόρεια Βιρτζίνια των ΗΠΑ, έχει τον δικό της τρόπο για να βοηθήσει τους μαθητές της να ανακαλύψουν τη χαρά της ανάγνωσης: κάθε φθινόπωρο γράφει στους μαθητές της μία επιστολή, στην οποία παρουσιάζει διάφορα στοιχεία για τον εαυτό της, από την πόλη όπου γεννήθηκε μέχρι τις αγαπημένες της τηλεοπτικές εκπομπές. Και στη συνέχεια τους ζητά να της απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο.

«Διαβάζω όλα αυτά τα γράμματα», δήλωσε η Ρίμερ στην Washington Post εξηγώντας πως, μέσα σε λίγες εβδομάδες, καταλήγει σε μία λίστα τριών με πέντε βιβλίων για κάθε μαθητή, για τα οποία συζητά με τον καθένα ξεχωριστά. Οι προτάσεις της προέρχονται από μία συλλογή σχεδόν 1.000 βιβλίων που διαθέτει σε μία βιβλιοθήκη στο σχολείο όπου διδάσκει, την οποία δημιούργησε με δωρεές.

Το σχέδιο της 45χρονης καθηγήτριας φαίνεται πως αποδίδει καρπούς: στα τέσσερα χρόνια που διδάσκει στο συγκεκριμένο σχολείο, οι μαθητές της, που είναι όλοι είτε μετανάστες, είτε ξένοι μαθητές με περιορισμένη γνώση αγγλικών, κατά μέσο όρο επιτυγχάνουν κάθε χρόνο τέτοια πρόοδο στην ανάγνωση, που υπό κανονικές συνθήκες θα χρειάζονταν δύο χρόνια για να επιτευχθεί.

«Όταν έρχεται μια μαθήτρια ονόματι Μίνα από το Αφγανιστάν, κι εγώ μπορώ να της δώσω ένα βιβλίο όπου ο κεντρικός χαρακτήρας ονομάζεται Μίνα, να είστε σίγουροι ότι θα διαβάσει ολόκληρο το βιβλίο», ανέφερε.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.diastixo.gr