Η εταιρία που δίνει υποχρεωτική άδεια στους υπαλλήλους της για το καλό τους

Η εταιρία που δίνει υποχρεωτική άδεια στους υπαλλήλους της για το καλό τους

H Silicon Valley είναι γνωστή στα πέρατα του επιχειρηματικού κόσμου για τις τρελές παροχές που δίνει στους εργαζομένους της, προσπαθώντας να προσελκύσει και να κρατήσει τα μεγαλύτερα ταλέντα.

Μια εταιρία όμως έχει φτάσει τα προνόμια ακόμα πιο μακριά, νικώντας στα σημεία τους κολοσσούς της τεχνολογικής βιομηχανίας.

Ο λόγος για ένα πετυχημένο startup του Σαν Φρανσίσκο που δίνει υποχρεωτική πενθήμερη άδεια στους υπαλλήλους του ώστε να μείνουν στο σπίτι και να χαλαρώσουν.

BetterUp τη λένε και είναι μια εφαρμογή που συνδέει επαγγελματίες καριέρας και συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού με όποιον αναζητεί τις συμβουλές τους. Η πενθήμερη άδεια που δίνει κάθε χρόνο στους εργαζομένους της είναι για «να σταματήσουν να δουλεύουν στην πρωινή τους εργασία και να δουλέψουν πάνω στον εαυτό τους», λέει χαρακτηριστικά ο νεαρός συνιδρυτής και γενικός διευθυντής Alexi Robichaux.

«Εσωτερικές μέρες δουλειάς» αποκαλεί αυτό το πενθήμερο εκτός εργασίας, το οποίο μπορείς να πάρεις τμηματικά. Και οι περισσότεροι έτσι το κάνουν, παίρνοντας τις Δευτέρες ή τις Παρασκευές για να επεκτείνουν την αργία του Σαββατοκύριακου.

Ο Robichaux τους συμβουλεύει πάντως να μην τις σπαταλούν σε ανόητες δραστηριότητες, αλλά να κάνουν πράγματα καλά για την ψυχή τους. Κι αυτό κάνουν οι περισσότεροι, άλλοι κάθονται στο σπίτι και διαβάζουν και άλλοι πάνε εκδρομές. Επιβεβλημένο είναι φυσικά να μην απαντούν σε εταιρικές κλήσεις και emails, καθώς ο σκοπός είναι η πλήρης αποτοξίνωση από το εργασιακό περιβάλλον.

«Η περισσότερη δουλειά που κάνουμε στις ζωές μας είναι έξω από μας», λέει ο Robichaux, «αλλά μέρος του να είσαι επαγγελματίας, ειδικά στη δημιουργική οικονομία, είναι και το να δουλεύεις με τον εαυτό σου».

Η BetterUp εγκαινίασε την παροχή πριν από δύο χρόνια, όταν είχε μόλις 30 υπαλλήλους. Σήμερα οι 150 και πλέον εργαζόμενοί της όχι μόνο κάνουν χρήση της υπηρεσίας, αλλά μοιράζονται κιόλας τις εμπειρίες τους στο κανάλι επικοινωνίας της εταιρίας που είναι ειδικά αφιερωμένο στις «εσωτερικές μέρες δουλειάς».

Η BetterUp χρηματοδοτήθηκε πρόσφατα με 40 εκατ. δολάρια, είναι μια από τις πιο καυτές εταιρίες της Silicon Valley και τις υπηρεσίες της χρησιμοποιούν κολοσσοί όπως η Airbnb, ηLyft, το LinkedIn κ.ά.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.news.gr

About us…

Είμαστε οι emotionals. Μια ομάδα ανθρώπων που αγαπά να συναντά άλλους ανθρώπους, με το ίδιο πάθος για ζωή, την ίδια όρεξη για δημιουργία και με διάθεση προσφοράς. Ανθρώπους που αναζητούν την ελπίδα και τη συναντούν, ακόμη κι όταν όλοι προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτή έχει χαθεί. Ειδήσεις, δράσεις, άρθρα, προτάσεις κι ιστορίες που τις οδηγεί το συναίσθημα και φανερώνουν ελπίδα..

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

At Fashion Boutique

SHOOT WHAT YOU LOVE

Νησί Αντιλόπης – Συρρακούσες, Γιούτα

Βιβλίο