Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Ένα ζευγάρι από το Τέξας έκανε πρόσφατα έναν υπέροχο γάμο χάρη σε μια άγνωστη γυναίκα που αποφάσισε να τους τον κάνει δώρο.

Την όμορφη χειρονομία έκανε η Kolbie Sanders, κάτοικος του Ανατολικού Τέξας, γιατί η ίδια ακύρωσε τον γάμο της λίγες ημέρες πριν γίνει. Η Kolbie είχε ήδη καταβάλει 3.500 δολάρια για τον χώρο της δεξίωσης του γάμου κι έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι ασυνήθιστο, να δωρίσει την δεξίωση του γάμου της σ’ ένα ζευγάρι που την άξιζε αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα ν’ ανταπεξέλθει σ’ έναν τόσο ακριβό χώρο.

Έβαλε την προσφορά της σε δυο σελίδες του Facebook σχετικές με γαμήλιες εκδηλώσεις, ζητώντας από τους φίλους της να κοινοποιήσουν τη δωρεά της, ώστε να βρεθεί το ζευγάρι που θα την άγγιζε.

«Με τη λήξη της δέσμευσής μου, ένιωσα τεράστια ανακούφιση, γνωρίζοντας πως έκανα αυτό που ήταν σωστό και για τους δυο μας. Αυτό που θα ήθελα τώρα είναι να βγει κάτι θετικό από την δική μας ιστορία» ανέφερε η Kolbie και συνέχισε λέγοντας «Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά δεδομένου ότι ο χώρος της δεξίωσης για τον γάμο που θα κάναμε έχει προπληρωθεί, αποφάσισα να τον δωρίσω σ’ ένα ζευγάρι για τον δικό του γάμο!». 

Επιπλέον, άλλοι πωλητές άκουσαν για τη δωρεά της και πρόσφεραν κι εκείνοι είδη που θα χρειάζονταν σ’ ένα ζευγάρι για τον γάμο τους, όπως φωτογραφικές υπηρεσίες, γλυκά κι άλλα. Το μόνο δύσκολο στην όλη υπόθεση ήταν πως η Kolbie έπρεπε να επιλέξει το ζευγάρι σε μόλις 24 ώρες και το ζευγάρι θα έπρεπε να ήταν έτοιμο να παντρευτεί σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Ζήτησε από ζευγάρια να της στείλουν ένα ιδιωτικό μήνυμα, εξηγώντας γιατί η δωρεά θα τους βοηθούσε, γράφοντας μαζί κι ένα σύντομο κείμενο με την ιστορία αγάπης τους. «Αυτό είναι για ζευγάρια που δε μπορούν ν’ αντέξουν οικονομικά ένα φανταχτερό χώρο ή ζευγάρια που δαπανούν πάρα πολλά χρήματα για τα παιδιά τους για να είναι σε θέση ν’ ανταπεξέλθουν σ’ έναν ωραίο γάμο. Αυτό είναι για τα ζευγάρια που αγαπούν ο ένας τον άλλον και θα συνεχίσουν να επιλέγουν ο ένας τον άλλον για το υπόλοιπο της ζωής τους» έγραφε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.  

Στη συνέχεια διάβασε κάθε μήνυμα που έλαβε κι 24 ώρες αργότερα επέλεξε τις αγαπημένες της ιστορίες και τις έβαλε μέσα σ’ ένα μπολ. Επέλεξε μία τυχαία και νικητές αναδείχθηκαν η Halie Hipsher κι ο Matt Jones. «Όταν επέλεξα το όνομά της ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένη. Θυμήθηκα αμέσως την ιστορία της κι αυτό με έκανε πολύ χαρούμενη» είπε η Kolbie.

Η Halie είχε γράψει ότι ήθελε να παντρευτεί τον σύντροφό της, που ήταν κι ο πατέρας του 7 μηνών παιδιού της, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εξήγησε πως ο παππούς της είχε διαγνωσθεί με καρκίνο σε στάδιο 4 και δεν ήταν σίγουρη ότι θα ζούσε για να την δει να παντρεύεται αν δεν έκαναν τον γάμο άμεσα.

Μόλις επιλέχθηκε η Halie η οικογένειά της ξεκίνησε να ετοιμάζει τον γάμο με πυρετώδεις ρυθμούς. Όταν όλα ήταν έτοιμα η Kolbie βρισκόταν εκεί πρώτη απ’ όλους να τους καλωσορίσει. Μέχρι το τέλος της ημέρας η Kolbie είπε ότι ένιωθε σαν μέλος της οικογένειας τους κι η δωρεά της άξιζε τον κόπο.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι πρέπει να βοηθούν με καλές πράξεις τους γείτονές τους, τους φίλους, τα μέλη της οικογένειάς τους κι ιδιαίτερα τους ξένους, διότι μπορεί ν’ αλλάξετε ολόκληρη τη ζωή κάποιου, όταν σταματήσετε να νοιάζεστε μόνο για την προσωπική σας ευημερία. Ήταν μεγάλη ευλογία να γνωρίσω αυτή την οικογένεια και νιώθω πραγματικά ευγνώμων που ήμουν κοντά τους στην καλύτερη μέρα της ζωής τους. Η αγάπη κι η δύναμή σας στη ζωή μας εμπνέει και περιμένω με ανυπομονησία να δω την αγάπη σας να μεγαλώνει» είπε η Kolbie.

Η ιδιαίτερη προσφορά της Kolbie εμπνέει κι όλους εμάς να προσφέρουμε απλόχερα τη βοήθειά μας, χωρίς αυτό να αποβλέπει σε κανένα προσωπικό συμφέρον, κινούμενοι μόνο από αγάπη.

*Φωτογραφίες από Facebook και Morrison Light Photography

*Διαβάσαμε την είδηση στο inspiremore.com