Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Πολλές φορές, όταν ακούμε τη λέξη «ήρωας», το μυαλό μας σχηματίζει την εικόνα κάποιου ενήλικα ο οποίος έχει καταφέρει με τις πράξεις του να επιδείξει γενναιότητα. Σε μια περιοχή όμως της Βόρειας Ιρλανδίας, η προσφώνηση αυτή, αφορά σ’ ένα μικρό αγόρι, το οποίο κατάφερε με την έγκαιρη παρέμβασή του να αποτρέψει την απαγωγή ενός δεκαοχτάχρονου κοριτσιού.

Πριν λίγες μέρες ο Tiernan McCready είδε στην περιοχή Bogside τρεις άντρες να αρπάζουν ένα νεαρό κορίτσι και να προσπαθούν να το βάλουν με τη βία σε ένα φορτηγάκι. Κι ενώ στη θέση του ένας ενήλικας θα είχε παραλύσει από το σοκ και από τη σύγχυση και ο φόβος δε θα τον άφηνε να αντιδράσει, το νεαρό αγόρι άρχισε να ουρλιάζει και να πηγαίνει προς το μέρος τους. Αυτό έκανε τους απαγωγείς να τα χάσουν, να τραπούν σε φυγή και να αφήσουν το κορίτσι ελεύθερο. Ο μικρός Tiernan ειδοποίησε τη μητέρα του, η οποία κάλεσε αμέσως την αστυνομία.

Η αστυνομία του Bogside της Βόρειας Ιρλανδίας και η ομάδα Fountain Neighborhood, αποφάσισαν να τιμήσουν το νεαρό αγόρι για την πράξη του και να του απονέμουν το βραβείο της Τιμής. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για το θάρρος που επέδειξε αυτό το αγόρι μιας κι απέτρεψε μια πράξη που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα σοβαρό και τρομακτικό έγκλημα.

Μετά την απονομή, η αστυνομία δήλωσε στη σελίδα της στο Facebook «αν θέλετε να δείτε πως μοιάζει ένας ήρωας απλώς κοιτάξτε τον Tiernan McCready. Εξαιτίας αυτού του αγοριού σώθηκε ένα κορίτσι. Αυτό το κορίτσι θα μπορούσε να είναι κόρη μας, αδερφή μας, μέλος της οικογένειάς μας, θα μπορούσε να είναι παιδί μας. Ακόμη κι αν πολλές φορές δε λέμε και τα καλύτερα για τους νέους της περιοχής μας, στην πλειοψηφία τους, όπως αποδεικνύεται, είναι μεγαλόκαρδοι και γενναίοι όπως ο Tiernan».