Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει δότης γενικότερα κι ειδικότερα; Εκτός από εξετάσεις, συμβατότητα και παρόμοιου είδους λεπτομέρειες που αφορούν στην υγεία του δότη αλλά και του ασθενή, το σημαντικότερο και το πιο απαραίτητο όλων, είναι η αγάπη κάποιου για τον συνάνθρωπό του και η προθυμία του να του προσφέρει μια ευκαιρία στη ζωή.

Αυτό αισθάνθηκε και η Becca Bundy στην Μινεσότα, όταν βοήθησε να σωθεί η ζωή ενός συνανθρώπου της, χαρίζοντας του το νεφρό της. Μόνο που ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν κάποιος τυχαίος. Ήταν ο άντρας που δυο χρόνια πριν είχε σώσει τη ζωή της μικρότερης κόρης της.

Ο Bill Cox και η Becca Bundy συναντήθηκαν πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2016, όταν η μικρότερη κόρη της Bundy είχε μια επιληπτική κρίση όπου ο πρώτος που έφτασε στο σπίτι τους ήταν ένας εθελοντής πυροσβέστης, ο Cox, ο οποίος κατάφερε να τη σώσει.

Δυο χρόνια αργότερα η Bundy βρέθηκε καλεσμένη σε ένα μπαρ όπου ξανασυναντήθηκε με τον Cox εντελώς τυχαία. Αυτό που η Bundy δεν μπορούσε όμως να ξεπεράσει φεύγοντας από το μπαρ ήταν το λογότυπο που είχε το μπλουζάκι που φορούσε ο άντρας αυτός. Το οποίο έλεγε «Ονομάζομαι Bill, είμαι στο τελευταίο στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας και χρειάζομαι οπωσδήποτε ένα νεφρό».

Μιλώντας μαζί του εκείνο το βράδυ η γυναίκα διαπίστωσε ότι είχαν την ίδια ομάδα αίματος και μη μπορώντας να βγάλει από το μυαλό της την περίπτωση του Bill, πήγε κι έκανε εξετάσεις για συμβατότητα, αν κι όπως λέει η ίδια ήταν ήδη βέβαιη πηγαίνοντας για τις εξετάσεις πως εκείνη μόνο θα μπορούσε να του δώσει το «δώρο ζωής» που χρειαζόταν.

Παίρνοντας τα αποτελέσματα, η διαίσθησή της επαληθεύτηκε. Επικοινώνησε με τον Cox και του ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Ήταν ένα τηλεφώνημα όπου δάκρυα χαράς κι ευγνωμοσύνης, λόγια ανθρωπιάς κι ευχαριστίες, ακούγονταν κι από τις δύο πλευρές.

Η εγχείρηση μεταμόσχευσης νεφρού έγινε τον Φεβρουάριο και σήμερα, τρεις μήνες μετά, ο 66χρονος συνταξιούχος χαίρει άκρας υγείας κι απολαμβάνει μαζί με τη σύζυγό του Terry, μια ήρεμη ζωή στο σπίτι τους στη λίμνη, έχοντας ένα ψυγείο διακοσμημένο με όλες τις ζωγραφιές των παιδιών της γυναίκας που του έσωσε τη ζωή.

Πριν μπει στο χειρουργείο ο Cox έφτιαξε έναν ξύλινο άγγελο και τον χάρισε στον φύλακα άγγελό του, όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί την Bundy για να της θυμίζει πάντα το καλό που έκανε.

Το φετινό καλοκαίρι η Bundy με τα τέσσερα παιδιά της και τον σύζυγό της θα τα περάσουν μαζί με τους Cox, μιας κι όπως δηλώνουν κι οι δυο πλευρές είναι πλέον όλοι μια μεγάλη οικογένεια.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com