Το October Books ιδρύθηκε το 1977 στο Σάουθαμπτον και περιγράφεται ως ένα «μη κερδοσκοπικό, συνεργατικό, ριζοσπαστικό, συνοικιακό βιβλιοπωλείο». Στην ιστοσελίδα του αναφέρει πως οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές έχουν διαφορετικές καταβολές, ενισχύοντας την ετερότητα. Τα κέρδη επανεπενδύονται στο κατάστημα. 

Σύμφωνα με το CNN, το ιστορικό βιβλιοπωλείο αναγκάστηκε να βρει νέα στέγη μετά την αύξηση του ενοικίου, τον περασμένο Ιούλιο. Βρισκόταν στην τοποθεσία αυτή εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Με την βοήθεια μιας εκστρατείας ενημέρωσης και τοπικών δωρεών, το κατάστημα που εμπνεύστηκε το όνομά του από την Οκτωβριανή επανάσταση, κατάφερε να αποκτήσει τον δικό του χώρο έναντι σχεδόν μισού εκατομμυρίου στερλινών. 

Παρόλα αυτά έπρεπε ακόμη να μεταφερθούν περίπου 20.000 βιβλία μαζί με τα έπιπλα και τα ράφια. Έτσι, οι διαχειριστές του βιβλιοπωλείου απευθύνθηκαν στην κοινότητά τους για βοήθεια. Κι εκείνη ανταποκρίθηκε. Την Κυριακή, περίπου 250 άνθρωποι σχημάτισαν αλυσίδα, από την πρόσφατη έδρα του βιβλιοπωλείου ως το νέο χώρο του, μεταφέροντας περίπου 2.000 βιβλία σε μερικές ώρες, σύμφωνα με το CNN. 

Τοπικές επιχειρήσεις και ομάδες βοήθησαν επίσης με μέλη της κολεκτίβας να δηλώνουν τον ενθουσιασμό τους για την μεγάλη συμμετοχή. Κι ενώ χιλιάδες βιβλία απομένουν να μεταφερθούν, οι εθελοντές εξακολουθούν να παρουσιάζονται για να προσφέρουν την βοήθειά τους. 

Το October Books αναμένεται να ανοίξει ξανά στις 3 Νοεμβρίου.  

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.lifo.gr