Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Το άγχος και τα ψυχολογικά προβλήματα έχουν πλέον γίνει καθημερινό φαινόμενο της σύγχρονης κοινωνίας. Η αντιμετώπισή τους από τους ειδικούς και η θεραπεία που θα ακολουθηθεί κάθε φορά, η οποία διαφέρει κατά περίπτωση, συνταγογραφείται και δίνεται στους ασθενείς.

Αυτό όμως που σίγουρα δεν έχει δοθεί ποτέ σε συνταγή, δεν υπάρχει σε κανένα ράφι φαρμακείου και δεν παρασκευάζεται σε καμία φαρμακοβιομηχανία, είναι το κουτάκι με τις ειδικές κάψουλες, που ετοίμασε ένας νεαρός άντρας και το χάρισε στο κορίτσι του για να αντιμετωπίσει την δύσκολη ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται την τελευταία περίοδο και να την κάνει να αισθανθεί καλύτερα.

Η Denisha Bracey, τις τελευταίες δύο εβδομάδες περνάει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής της. Διακατέχεται από άγχος και έχει καθημερινές κρίσεις πανικού. Σε όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση, συμπαραστάτης της είναι το αγόρι της.

Ο νεαρός άντρας, στην προσπάθειά του να κάνει την Denisha να χαμογελάει, σκαρφίζεται διάφορα. Μεταξύ άλλων, τελευταία, αγόρασε μια άδεια συσκευασία που χρησιμοποιούν στα φαρμακεία κι άδειες κάψουλες. Έγραψε εμψυχωτικά μηνύματα και φράσεις αγάπης σε μικρά χαρτάκια, τα έκλεισε μέσα στις κενές κάψουλες και τα έβαλε μέσα στο φαρμακευτικό κουτί. Στο εξωτερικό κόλλησε μια ταμπέλα, όπου έγραφε «ο Dr.Riley Ronkin προτείνει ένα χάπι όποτε το χρειάζεσαι, με μάξιμουμ κατανάλωση τρία χάπια ημερησίως». Το τοποθέτησε σε κουτί δώρου και το έδωσε στην κοπέλα του για την επέτειο των δύο χρόνων σχέσης.

Η Denisha λάτρεψε τα «χάπια αγάπης» όπως τα χαρακτήρισε και δήλωσε πως ήταν το ομορφότερο δώρο που θα μπορούσε να της κάνει. Άλλωστε όπως δηλώνει η ίδια, τα δώρα δεν έχει σημασία πόσο κοστίζουν αλλά πόση συναισθηματική αξία έχουν για εκείνον που τα δωρίζει και για όποιον τα λαμβάνει.

Η δημιουργικότητα, η φαντασία του και η αγάπη, έγιναν κίνητρο για να στηρίξει την αγαπημένη του και να της δείξει τη συμπαράστασή του και τα συναισθήματά του.

Η παρουσία αγαπημένων προσώπων και η εποικοδομητική συμβολή τους, πολλές φορές μπορεί είναι πιο δραστική από κάθε φαρμακευτική αγωγή.

*Διαβάσαμε την είδηση  στο www.boredpanda.com

*photo credits : Denisha Bracey