Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Μια ομάδα εφήβων στο New Jersey αποδεικνύει με τη συμπεριφορά της πως η ελπίδα του κόσμου ανήκει στους νέους.

Η ανάρτηση μιας μητέρας στο Facebook με ένα βίντεο και συγκινητικά λόγια-ευχαριστίες σε μια ομάδα νεαρών παιδιών που βρέθηκαν στο πάρκο του South Brunswick την ημέρα των γενεθλίων του πεντάχρονου γιου της, είναι η απόδειξη πως το ήθος, οι αξίες, καθώς κι η ευαισθησία κι η ανθρωπιά, εξακολουθούν να υπάρχουν στην εποχή μας.

Η Kristine βρέθηκε μαζί με τον πεντάχρονο γιο της, ο οποίος πάσχει από το Σύνδρομο Άσπεργκερ (μορφή αυτισμού) και διάσπαση προσοχής, συνοδευόμενοι από τη θεραπεύτρια του, στο πάρκο της περιοχής, σ’ έναν ειδικό χώρο που υπάρχει για να κάνουν τα παιδιά πατίνι. Ο μικρούλης είχε ανέβει στο πατίνι του (τύπου scooter) και προσπαθούσε να ανέβει στις ειδικές πίστες. Λίγη ώρα μετά, μια ομάδα νεαρών ήρθαν με τα πατίνια τους για να δοκιμάσουν διάφορα «κόλπα». Όταν όμως είδαν τον μικρούλη να προσπαθεί να κάνει πατίνι, όχι μόνο δεν απομακρύνθηκαν, αλλά τον πλησίασαν κι άρχισαν πολύ ευγενικά να του δείχνουν πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιο από τα δικά τους. Σε λίγο ο πεντάχρονος ένιωθε μέλος της παρέας των εφήβων και συνεχώς χαμογελούσε.

Credit: @SoBrunswickPD

Όταν μάλιστα τα παιδιά έμαθαν ότι ο πεντάχρονος είχε γενέθλια, του τραγούδησαν όλοι μαζί το ευχητήριο τραγούδι. Η μητέρα του μικρού, κέρασε όλα τα παιδιά παγωτό κι ανέβασε το σχετικό βίντεο θέλοντας να τα ευχαριστήσει για την συμπεριφορά τους απέναντι στο γιο της αλλά και να συγχαρεί τους γονείς των παιδιών αυτών για την καταπληκτική δουλειά που κάνουν στο μεγάλωμα των παιδιών τους.

Τόνισε μάλιστα, πως το συμβάν την έκανε να δακρύσει και να νιώσει ευτυχισμένη γιατί αντιλήφθηκε μέσα από τα παιδιά αυτά, ότι εξακολουθεί να υπάρχει αγάπη, ζεστασιά και τρυφερότητα στις καρδιές των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών κι αυτό είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον αυτού του κόσμου. 

Posted by Kristen Braconi on Tuesday, 26 March 2019

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com