Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Η Βόρεια Καρολίνα της Αμερικής, κατά καιρούς πλήττεται από καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα πέρα από την οικολογική καταστροφή, πολλοί άνθρωποι να χάνουν τις περιουσίες κι όλα τα υπάρχοντά τους και να βρίσκονται χωρίς στέγη και τροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια ομάδα από διάσημους σεφ, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις πληγείσες περιοχές και να μαγειρεύουν γεύματα, όχι μόνο για τους κατοίκους των περιοχών αυτών αλλά και για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που σπεύδουν να τους προσφέρουν τη βοήθειά τους. Κάπως έτσι ιδρύθηκε και η World Central Kitchen (WCK), η οποία συχνά αναλαμβάνει τη σίτιση των ανθρώπων που βρίσκονται ξαφνικά στους δρόμους λόγω φυσικών φαινομένων κι όχι μόνο.

Για το σκοπό αυτό, πριν λίγες μέρες, ο διάσημος σεφ Guy Fieri, μαζί με τους σεφ Tylor Florence, Traci Des Jardins και Jose Andres, βρέθηκαν στη Βόρεια Καρολίνα στην περιοχή του Kincade, όπου οι πυροσβέστες μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει. Εκεί μαζί με χιλιάδες εθελοντές μαγείρευαν καθημερινά για πάνω από 6.000 άτομα.

Τέτοιες δράσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν, από τους διάσημους σεφ και συχνά ηγείται των πρωτοβουλιών ο Guy Fieri, ο οποίος το 2017, έζησε κι εκείνος τον εφιάλτη της φωτιάς, στο Coffee Park, στην περιοχή Santa Rosa, όπου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το χώρο του κι εκεί συνειδητοποίησε πόσο σημαντικό ήταν να υπάρχει φαγητό για τους ανθρώπους γύρω του. Έτσι, μαζί με άλλους εθελοντές άρχισε να μαγειρεύει χιλιάδες γεύματα και να τα προσφέρει καθημερινά.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com