Τα «χαρούμενα γεύματα» (happy meals) των ταχυφαγείων McDonald’s για τις επόμενες έξι εβδομάδες στη Νέα Ζηλανδία δεν θα περιλαμβάνουν κάποιο παιχνίδι, όπως συνηθίζεται, αλλά παιδικά βιβλία. Για την ακρίβεια, παιδικά βιβλία του Ρόαλντ Νταλ.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διανείμει 800.000 βιβλία, επιλέγοντας έξι έργα του αγαπημένου συγγραφέα, μεταξύ των οποίων τα Ματίλντα και Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας. Το κάθε βιβλίο θα διανέμεται για μία εβδομάδα μαζί με τα «χαρούμενα γεύματα».

«Το πρόγραμμα Happy Meal Readers έχει σκοπό να βοηθήσει τους γονείς να βάλουν τα παιδιά στην απολαυστική διαδικασία της ανάγνωσης», δήλωσε η Τζο Μίτσελ, διευθύντρια μάρκετινγκ της McDonald’s στη Νέα Ζηλανδία, προσθέτοντας: «Τους χαρακτήρες του Ρόαλντ Νταλ σίγουρα πολλοί γονείς τούς έχουν απολαύσει μεγαλώνοντας και είναι υπέροχο, για μας, να παίζουμε κάποιον ρόλο στο να τους παρουσιάζουμε στη νέα γενιά».

Μετά το τέλος της εκστρατείας, η McDonald’s θα έχει μοιράσει πάνω από 3 εκατομμύρια βιβλία στη Νέα Ζηλανδία και σχεδόν 450 εκατομμύρια βιβλία παγκοσμίως, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στα παιδιά.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.diastixo.gr