Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Πώς θα νιώθατε αν στεκόσασταν μπροστά από έναν «μαγικό καθρέπτη» όπου η ιδιότητά του θα ήταν να σας υπενθυμίζει καθημερινά πόσο πολύτιμος είστε; Η νηπιαγωγός Betty Peck πίστεψε πως κάτι τέτοιο θα έκανε πολλούς να νιώσουν όμορφα γι’ αυτό και χρόνια τώρα, φροντίζει μαθητές και φίλοι να έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Η Betty έχει περάσει τα 90 της αλλά έχει πολλούς λόγους για να νιώθει χαρούμενη, αφού έχει καταφέρει να κάνει πολλούς ανθρώπους να νιώθουν όμορφα με τον εαυτό τους. Ως νηπιαγωγός, πριν 50 χρόνια, αποφάσισε να φέρει τους μαθητές της αντιμέτωπους μ’ ένα είδος καθρέπτη που θα τους υπενθύμιζε κάθε φορά που ένιωθαν ανησυχία ή αβεβαιότητα, πόσο όμορφο είναι να είναι ο εαυτός τους.

Τοποθέτησε στις αίθουσες διδασκαλίας της από έναν καθρέπτη, όπου πάνω του έγραφε την ερώτηση «Πώς μπορέσατε να ξεχάσετε πόσο θαυμάσιος είστε;». Έτσι, ζητούσε από τους μαθητές της να σταθούν μπροστά του και να ευχαριστήσουν τη ζωή γι’ αυτή τη «μαγική» στιγμή που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν και να θυμηθούν ξανά τις αρετές και τα χαρίσματά τους.

Μια πρώην μαθήτρια της Betty άντλησε έμπνευση από τον μοναδικό αυτόν τρόπο διδασκαλίας της κι αποφάσισε να κάνει μια μικρού μήκους ταινία για να μπορέσουν όλοι να μάθουν για την όμορφη αυτή προσωπικότητα και για το πόσο εύκολο είναι τελικά να καταφέρεις να περάσεις στα παιδιά το μήνυμα του ν’ αγαπούν τον εαυτό τους.

Η γλυκιά νηπιαγωγός υποστηρίζει πως ένας τέτοιος μαγικός καθρέπτης θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε σχολείο, χώρο εργασίας, σπίτι, ακόμη και κήπο. Θα μας υπενθύμιζε κάθε φορά που το ξεχνούσαμε πόσο μοναδικοί και πολύτιμοι είμαστε.

Απολαύστε την στο video που ακολουθεί…

Video from KarmaTube