Μέχρι σήμερα έχει σκαρφαλώσει με επιτυχία τρείς από τις δυσκολότερες κορυφές του κόσμου: την ψηλότερη, το Everest (8.848μ), την τρίτη ψηλότερη το Kangchenjunga ( 8.586,) και την όγδοη ψηλότερη το Manaslu (8.163μ) και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει καταφέρει όλα τα παραπάνω!!
Η νέα ελληνική ορειβατική αποστολή στις δύο κορυφές των Ιμαλαΐων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2019 και συγκεκριμένα από τις 8 Απριλίου μέχρι της αρχές Ιουνίου 2019.
Ο Α. Σύκαρης θα ανέβι πρώτα στο όρος Makalu, όπου την 26η Μαΐου του 2010 έχασε την ζωή του ο Έλληνας ορειβάτης Χάρης Κυριακάκης, κατά την διάρκεια της κατάβασης μετά τον θρίαμβο της ανάβασης του στην κορυφή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ανάβαση στο όρος Lhoche.
Το όλο εγχείρημα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλήνων ορειβατών( ΣΕΟ), την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης
(ΕΟΟΑ ) και του υπουργείου πολιτισμού Γενική γραμματεία αθλητισμού (ΓΓΑ).
*Διαβάσαμε την είδηση στο www.kathimerini.gr