Το ICEHOTEL είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου κατασκευασμένο από χιόνι και πάγο και κάθε χειμώνα ξαναγεννιέται με καινούργια «περιβολή». Η φετινή, 29η για την ακρίβεια αναγέννησή του, υποδέχεται επισκέπτες από τις 14 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η φετινή αναγέννησή του περιλαμβάνει 15 σουίτες – μοναδικά σχεδιασμένη η καθεμιά τους – αίθουσα για τελετές και γάμους και το κυρίως χολ. οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία μόνο τον χειμώνα, ακόμη και τα έργα τέχνης, καθώς με το που τελειώνει όλα αρχίζουν να λιώνουν και σταλαματιά-σταλαματιά χάνονται στα νερά του ποταμού Τόρνε που περνάει εκεί κοντά, διαγράφοντας έναν πλήρη φυσικό κύκλο.

Η ετήσια οικοδόμηση του ξενοδοχείου αρχίζει τον Μάρτιο, οπότε και «αλιεύονται» 2.500 τόνοι πάγου από τον Τόρνε. Ο πάγος αποθηκεύεται έως την έναρξη των οικοδομικών εργασιών, τον Οκτώβριο. Τριάντα τρεις καλλιτέχνες από 13 χώρες καταφτάνουν στο Jukkasjarvi της Σουηδίας για να λαξεύσουν τις 15 σουίτες, την αίθουσα τελετών και το χολ.

*Φωτογραφίες απο icehotel.com

*Διαβάσαμε την είδηση στο amna.gr