Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Μια συγκινητική ιστορία καλοσύνης έχει τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, όταν την περασμένη Δευτέρα ένας πατέρας από την Ουαλία αποτίμησε φόρο τιμής στον αείμνηστο γείτονά του, τον Κεν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν ο Όουεν Ουίλιαμς άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του, δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. Η κόρη του ηλικιωμένου γείτονα Κεν, που απεβίωσε πρόσφατα, κρατούσε μια μεγάλη πλαστική σακούλα κι ο Ουίλιαμς υπέθεσε ότι ήταν σκουπίδια που ήθελε να πετάξει.

Όμως αντί γι’ αυτό, ο σάκος περιείχε όλα τα δώρα των Χριστουγέννων που είχε αγοράσει ο Κεν για την 2χρονη κόρη του Ουίλιαμς για τα επόμενα 14 χρόνια. «Αυτά είναι δώρα για την Κάντι για τα επόμενα Χριστούγεννα μέχρι να γίνει 16 ετών – είναι αρκετά βαριά…» είπε η κόρη του Κεν συγκινημένη. «Ήταν πολύ φορτισμένη συναισθηματικά κι εγώ αισθάνθηκα έναν κόμπο στον λαιμό» είπε ο Ουίλιαμς.

Για την οικογένεια του Ουίλιαμς ήταν μια πολύ ιδιαίτερη πράξη καλοσύνης που τους έκανε να ξεσπάσουν σε κλάματα. Η οικογένεια του Ουίλιαμς κι ο Κεν ήταν φίλοι για αρκετά χρόνια. Όπως ανέφερε ο Ουίλιαμς, ο Κεν έπαιζε ακορντεόν, ήταν πρώην δύτης, ναυτικός, ξυλουργός κι αρτοποιός, ενώ είχε χηρέψει, αλλά ποτέ δε σταμάτησε να ρουφάει τη ζωή κάνοντας ακόμη κι ελεύθερη πτώση σε ηλικία 85 ετών.

Τα Χριστουγεννιάτικα δώρα ήταν τυλιγμένα κι ο Ουίλιαμ δεν ήξερε ακριβώς τι να κάνει. Έπρεπε να τα αφήσει κλειστά; Τι γίνεται αν κάποια δώρα προορίζονταν για ένα μικρότερο παιδί και κάποια άλλα για την εφηβική ηλικία; Μετά από δεκάδες χιλιάδες απαντήσεις από χρήστες του Twitter, αποφάσισε να επιλέγει ένα δώρο τυχαία ανά έτος, μέχρι το 2032. Έτσι το πρώτο δώρο που άνοιξε για τα φετινά Χριστούγεννα έκρυβε ένα εικονογραφημένο χριστουγεννιάτικο βιβλίο.

Ο Ουίλιαμς είπε στο CNN ότι συγκλονίστηκε από τον αριθμό των δώρων που έλαβε η κόρη του, αναφέροντας με συγκίνηση πως ήταν πραγματικά μια απίστευτη ιστορία Χριστουγέννων…