Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Όταν ο οδηγός ενός σχολικού λεωφορείου έκανε έκπληξη σε μαθητές του δημοτικού δίνοντάς τους ένα δώρο για τα Χριστούγεννα, δεν περίμενε ποτέ ότι η καλή πράξη του θα γινόταν viral.

Η όμορφη χειρονομία έγινε γνωστή όταν το δημοτικό σχολείο «Lake Highlands» στο Βόρειο Τέξας των ΗΠΑ, δημοσίευσε φωτογραφίες με τον οδηγό Curtis Jenkins και τα δώρα που είχε αγοράσει για τα παιδιά (70 μαθητές) στη σελίδα του στο Facebook, όπου κι έγινε αφορμή οι οικογένειες των παιδιών να τιμήσουν αυτό που έκανε ο Jenkins διαδίδοντάς το. «Ένας από τους καθηγητές, μου ζήτησε να με τραβήξει μια φωτογραφία στο λεωφορείο δίπλα στα δώρα» είπε ο Jenkins.

This is Curtis Jenkins, a bus driver for our school. He asked every kid on the bus what they wanted for Christmas and…

Posted by Lake Highlands Elementary on Saturday, 22 December 2018

Από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο που έγινε γνωστή η πράξη γενναιοδωρίας του Jenkins, ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους να του στείλουν υποστηρικτικά μηνύματα, ενώ άλλοι έκαναν προσπάθειες να συγκεντρωθούν χρήματα για λογαριασμό του.

«Ποτέ δε φαντάστηκα πως κάποιοι άνθρωποι θα με αναζητούσαν για να με βοηθήσουν γι’ αυτό που έκανα» δήλωσε ο Jenkins, ο οποίος δε ζήτησε ποτέ δωρεές για να αγοράσει τα δώρα.

Ο ίδιος είπε πως εξοικονόμησε χρήματα από τον μισθό του για να τα προμηθευτεί, ενώ αποφάσισε μαζί με τη σύζυγό του Shaneqia να μην αγοράσουν ο ένας στον άλλον δώρα για τα φετινά Χριστούγεννα, ώστε να καταφέρουν να κάνουν την έκπληξη που σχεδίαζαν για τα παιδιά.

Εάν θέλουμε πραγματικά να προσφέρουμε μέσα από την καρδιά μας πάντοτε βρίσκουμε τον τρόπο και το υπέροχο παράδειγμα του Jenkins είναι εδώ για να μας το υπενθυμίσει!