Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν πώς και πώς τα Χριστούγεννα για να ειδωθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο γιορτινό τραπέζι. Ένα μικρό κοριτσάκι σκεφτόταν να περάσει τα Χριστούγεννά της στους δρόμους, πλάι σε άστεγους ανθρώπους. 

Η 6χρονη από τη Γλασκόβη επέστρεφε από το σινεμά την παραμονή των Χριστουγέννων με τους γονείς της. Περπατώντας παρατήρησε πως υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στο δρόμο. 

Την επόμενη μέρα την ώρα που άνοιγε τα δώρα της ζήτησε από τον παππού της μία χάρη: «Μπορείς να με βοηθήσεις να φτιάξω τσαντούλες με διάφορα αγαθά για τους άστεγους;». Φυσικά, όλοι ενθουσιάστηκαν από την σκέψη της μικρής και τη βοήθησαν να κάνει πραγματικότητα την σκέψη της. 

Η γιαγιά της μαγείρεψε σούπα, ενώ άλλα μέλη της οικογένειας έφτιαξαν σάντουιτς, πήραν πατατάκια, γλυκάκια, κάλτσες, ακόμα και τσιγάρα κι έβαλαν από 20 δολάρια μέσα. 

Στην κίνηση της μικρής έλαβαν μέρος θείες και ξαδέλφια που συγκινήθηκαν από τον τρόπο που σκέφτηκε η 6χρονη. Όταν μάζεψαν τις τσαντούλες με τα διάφορα αγαθά βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να τις μοιράσουν στους άστεγους.

«Ο μπαμπάς μου πάντα προσπαθούσε να βοηθάει τους άλλους ανθρώπους και πάντα ήταν ευγενικός, κι έτσι επηρέασε θετικά τις εγγονές του» είπε η μητέρα της.

*Διαβάσαμε την είδηση στο gazzetta.gr