Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Μια 17χρονη μαθήτρια λυκείου καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο,  μαζί με τον σκύλο της, πρωταγωνιστούν στην παράσταση «ο Μάγος του Οζ» και καταχειροκροτούνται.

Η Erin Bischoff είναι ένα ταλαντούχο κορίτσι που εξαιτίας μια γενετικής ανωμαλίας, η οποία καταστρέφει τους συνδέσμους των οστών, βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο εδώ και πολλά χρόνια. Μέχρι σήμερα η νεαρή κοπέλα έχει υποστεί 100 κατάγματα κι έχει κάνει ήδη 10 χειρουργεία. Πριν από τέσσερα χρόνια υιοθέτησε τον πρώτο της σκύλο-βοηθό, τον Gauge, ένα 6χρονο golden retriever, για να μπορεί να εξυπηρετείται καλύτερα.  

Από πολύ νωρίς η Erin έδειξε ιδιαίτερη αδυναμία στο θέατρο κι όνειρό της είναι η ηθοποιία.  Η αναπηρία της μάλιστα, δεν τη σταματά από το να καταφέρει να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.

Το Hasbrouck Heights High school όπου φοιτά η Erin αποφάσισε να ανεβάσει τον Μάγο του Οζ και την επέλεξε για πρωταγωνίστρια, εξαιτίας του ταλέντου της και της απίστευτης άνεσης που τη διακατέχει επάνω στη σκηνή. Μάλιστα επειδή ο Toto, ο σκύλος της «Dorothy» είναι αρκετά μικροκαμωμένος, άλλαξαν κάποιες ατάκες από το έργο και τις προσάρμοσαν στα «μέτρα» του Gauge.

Η ίδια λέει ότι δεν πίστευε ποτέ πως θα έπαιρνε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά από τότε που της το ανακοίνωσαν αποφάσισε να τους αποδείξει πως η επιλογή της για το ρόλο της Dorothy ήταν η καλύτερη. Η Μητέρα της Erin, η Michelle λέει πως για εκείνη η κόρη της ήταν και θα είναι πάντοτε ένα μεγάλο αστέρι. Δηλώνει επίσης πως η ζωή μαζί της την κάνει καλύτερο άνθρωπο και της αποδεικνύει πως δεν υπάρχουν όρια κι εμπόδια στα «θέλω» μας, παρά μόνο αν τα «βλέπεις» πιο δυνατά από σένα.

Η Erin δεν το βάζει κάτω και σίγουρα θέλει και μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά…

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com