Με μία αξιέπαινη πρωτοβουλία οι ιθύνοντες μαιευτηρίου στο Τέξας των ΗΠΑ προσπαθούν να προσφέρουν σε εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα βρέφη αλλά και παιδιά τοξικομανών ή με γονείς που βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης, όσα στερήθηκαν τους πρώτους κρίσιμους μήνες της ζωής τους.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Nicu Helping Hands» προσφέρει την δυνατότητα σε δεκάδες εθελοντές να εκπαιδευτούν στη φροντίδα των νεογνών, ενώ βασικό χαρακτηριστικό της διαδικασίας είναι η αναπλήρωση όλων όσων δεν είναι σε θέση να απολαύσουν τα νεογέννητα παιδιά.  

Τo Nicu Helpings Hands είναι ένα πρόγραμμα στήριξης οικογενειών στο Τέξας που δέχεται κι εκπαιδεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εθελοντές, υπό την προϋπόθεση ότι σε καθημερινή βάση έχουν δύο ώρες ελεύθερες για να αφιερώσουν σ’ ένα μωράκι που περνά τις περισσότερες ώρες μόνο του, χωρίς πολλή ανθρώπινη επαφή.

Η Nickie Barrett, παιδίατρος και λογοθεραπεύτρια, η οποία επιβλέπει τους περίπου 40 εθελοντές που προσφέρουν τις φροντίδες τους αυτή τη στιγμή στα μωρά του προγράμματος, εξηγεί ότι «η αγκαλιά είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και των μαθησιακών δεξιοτήτων του μωρού που τη δέχεται».   

Wanted: Baby Cuddlers

Any baby cuddle volunteers? 👶🏼😄

Posted by Brut on Wednesday, 2 January 2019

*Διαβάσαμε την είδηση στο gazzetta.gr