Με φόντο τον διαγωνισμό Carmel Canine Cottages Competition, το Studio Schicketanz παρουσίασε ένα φιλικό προς το περιβάλλον σπιτάκι για σκυλάκια. Ναι, καλά διαβάσατε, δεν έχουν μόνο οι άνθρωποι «πράσινα» σπίτια. Μάλιστα, το ονόμασε «Doggy Dreamhouse».

Ένα χαλί από γρασίδι ανεβαίνει μια ράμπα στο πλάι του σπιτιού για το αγαπημένο τετράποδο και καλύπτει όλη την οροφή, μειώνοντας τη θερμοκρασία στο εσωτερικό (για να μην «σκάει» από τη ζέστη, υπάρχει κι ανεμιστήρας που κινείται με ηλιακή ενέργεια). Επιπλέον, η οροφή είναι εξοπλισμένη με βρυσούλα, ενεργοποιείται αυτόματα, με την κίνηση του τετράποδου, αλλά και με σιφόνι για τον καθαρισμό της στέγης.

Στη μία πλευρά της κατοικίας, κάτω από το επικλινές μονοπάτι για την οροφή ανοίγει συρτάρι, να δεχθεί παιχνιδάκια για το σκυλάκι και λιχουδιές. Το σπιτάκι διαθέτει και παραθυράκι για να μην αισθάνεται στενάχωρα ο φιλαράκος μας.

Το «Ονειρεμένο σπιτάκι για σκυλάκια» που κατασκεύασε το στούντιο, με έδρα την Καλιφόρνια, δημοπρατήθηκε στον διαγωνισμό και τα έσοδα θα διατεθούν στην Εταιρεία για την Αποτροπή Βάναυσης Συμπεριφοράς στα Ζώα (SPCA) της κομητείας του Μόντερεϊ.

*Διαβάσαμε την είδηση στο amna.gr